پاییز
1-اجراى برنامه تغذیه فروتست پاییزه قبل از تغییر رنگ برگها و خزان آنها
2-محلولپاشى با یکى از ترکیبات مسى پس از خزان برگها
3-جمعآورى میوههاى آلوده به کرم سیب ریخته شده کف باغات
4-اجراى عملیات یخ آب پاییزه و زمستانه
5-کارتن پیچى تنه درختان باکارتنهاى یک طرفه شیاردار جهت جمعآورى لاروها و شفیرههاى آفت کرم سیب و انهدام آنها قبل از شروع نسل اول
6-جمعآورى بقایاى گیاهى و رعایت بهداشت باغ جهت کاهش جمعیت آفت مینوز برگى.
زمستان
1-اجراى عملیات هرس باغ متعاقب سپرى شدن دوره سرما و قبل از زمان بیدار شدن درختان.
2-مصرف کودهاى مورد نیاز درخت برمبناى نتایج آزمون خاك و سن درختان در قالب روش چالکود
3-اجراى برنامه تغذیه فروتست پیش بهاره در زمان تورم جوانهها
4-روغنپاشى پیش بهاره درختان بر علیه آفات مکنده در مرحله قبل از تورم جوانهها
5-محلولپاشى درختان با یکى از ترکیبات مسى در مرحله تورم جوانهها
6-اجراى صحیح عملیات پاکنى درختان با رعایت اصول فنى
7-اجراى شیوه صحیح آبیارى درختان بهویژه در روش آبیارى غرقابى (ایجاد سیستم نوارى، تشتکى دو طرفه و تشتکى یک طرفه در اراضى شیبدار) و اجتناب از تماس مستقیم آب با طوقه درختان و زیر خاك رفتن محل پیوندك
شکل1- باغ سیب
بهار و تابستان
1-تغذیه به روش محلولپاشى با کودهاى کامل مخلوط با عناصر ریز مغذى مانند سولفات روى و مس
2-نصب تلههاى پیش آگاهى آفت کرم سیب به تعداد 2عدد در هرهکتار همزمان با بازشدن نخستین شکوفههاى سیب( نیمه فروردین ماده).
3-کاربرد کودهاى با درصد پتاسیم بالا جهت افزایش مقاومت درختان سیب به گرما و کمآبى و افزایش سایز و کیفیت میوه
4-کاربرد کودهاى حاوى کلسیم جهت افزایش کیفیت و جلوگیرى ازعارضه لکه تلخى سیب خصوصا درزمان انباردارى
5-مبارزه با کنههاى تارتن در صورت ضرورت
6-ردیابى بیمارى آتشک درختان دانهدار و گزارشدهى درصورت مشاهده موارد مشکوك به مدیریت جهاد کشاورزى شهرستان و مدیریت حفظ نباتات استان
7-مبارزه با آفت شپشک واوى درختان سیب در صورت ضرورت
8-مبارزه با نسل اول و دوم و درصورت وجود نسل سوم آفت کرم سیب با استناد به دادههاى ایستگاههاى پیش آگاهى و درجه روز رشد آفت
توصیه عمومی
1-مصرف نیتروژن بالا موجب کاهش عمر انباردارى سیب، تاخیرگلدهى، اختلال در جذب کلسیم،کاهش میزان املاح محلول در میوه و.... مىگردد.
2-هر نوع توصیه کودى براساس نتایج آزمون خاك صورت گیرد.
3-استفاده از کود اسید هیومیک در اول فصل تاثیر فوقالعادهاى در جذب مواد غذایى دارد.
4-از عوامل ایجاد کننده زنگار میوه سیب مىتوان سرما، یخبندان، رطوبت بالا، تنش و تغذیه نامتعادل و باقیمانده سموم را برشمرد.
5-حداقل سه بار کلسیمپاشى به صورت جداگانه صورت پذیرد اصلاح سیستم آبیارى در کمک به جذب کلسیم بسیار موثراست.